Artikel fra Fagbladet Guld & Ure

Del dette indlæg

Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på email

En super fin artikel på 4 hele sider fra Fagbladet Guld & Ure – 1, 2021 omkring Lene Halds unikke smykkeunivers.

Lene Hald - EN KRONET KOLONIHAVE

Det friserede kolonihaveliv, med anker i de klassiske kronjuveler. Lene Halds smykkeunivers er helt unik.

Det friserede kolonihaveliv, med anker i de klassiske kronjuveler. Sådan beskriver Lene Hald sin smykkeverden. Som et sted mellem den vilde natur og slotsparken. Mellem Kunsten og husfliden, det eksklusive og det hverdagsagtige, eller legen og alvoren.

Slotsparken har Lene tæt ind på livet. Hendes butik og værksted på Gothersgade i København ligger lige op af Rosenborg slot, hvor de dronningens blåklædte skildervagter står rank om kap med rosenhavens blomster og bøgealleén i Kongens Have. Her finder hun både kongelige kroner og duftende kirsebærtræer, og det hele bliver med lune og opfindsomhed omskabt til et legende, farverigt og finurligt smykkeunivers.

Bland andet har hun gendigtet elementer fra kongehuset kronjuveler, der udstilles i kælderen under Rosenborg slot. Det er blevet til en hel serie pompøse fingerringe, halskæder, ørehængere og broche, der er lige så overdådige, som deres kongelige forbilleder, men i et moderne, skrøbeligt og helt-ned-på-jorden hverdagsmateriale; nylonstrømper. -med min interesse for organiske strukturer, og menneskeskabte konstruktioner har jeg i en millimeter sølvtråd bygget kupelagtige hvælvinger, der er lige dele svulstige kongekroner og blomsterlignende frøkapsler, fortæller Lene.

Formen er derefter betrukket med nylonstrømper, der tilføjer farve og et takstil udtryk, der understreger kuplernes rummelighed og struktur. Resultatet er et let. Legende form, der samtidig udstråler klassisk elegance. – måske åbner det for spørgsmålet om, hvad der er eksklusivt, og af hvem og i hvilkent selskab skal disse smykker bæres? Funderer Lene.

Hendes smykker er alle unikaer og håndlavede på eget værksted.

Lene Hald er oprindeligt udannet faglærer i keramik og smykker fra det nu nedlagte Seminarie for Kunst og Håndværk i Kerteminde og efterfølgende som ædelmetalformgiver fra det ligeledes nedlagte Institut for Ædelmetal i København i 2003. Hun har udstillet i ind- og udland på blandt andet Kunstindustrimuseet i København, Tallin Applied Art Triennia i Estland, MAD Museum i New York og Indentida, Diversidade, Sao Paulo i Brasilien. I 2003 fik hun kunsthåndværkerprisens bronzemedalje.

Andre spændende nyheder

udstilling i København
Nyt

Udstilling i No99

INVASIVE ARTER i No99 I No99 har Lene Hald og Karen Fly inviteret billedkunstner Mette Rishøj, med på en udstilling af INVASIVE ARTER.Mette Rishøj viser

Nyt

Vejen til drømmeringen

Camilla Lærke Mors har interviewet mig, og skrevet denne fine artikel til Bryllupsmagasinets forårskatalog.

Tilmeld nyhedsbrev: